Marianne

MARIANNE DESSING-OOMEN

Marianne Dessing (1948) volgde de lerarenopleiding tekenen/textiel in Tilburg. Aan de Vrije Academie in Den Haag bekwaamde zij zich in etsen en lithografie. In Groningen kreeg zij lessen in olieverf. Het is juist deze techniek waarin zij zich verder heeft ontwikkeld en waarmee zij naam heeft gemaakt als kunstenares.
Sinds 1987 woont zij in Bilthoven. Haar werk is regelmatig te zien op exposities en wordt via kunstuitlenen verhuurd aan particulieren en bedrijven.

Aanvankelijk schilderde Marianne Dessing herkenbare voorstellingen. Geleidelijk ging haar voorkeur uit naar lyrisch-abstracte beelden in warme kleuren, met rijke kleurcontrasten en dynamisch van vormgeving. Meestal zet zij haar doeken op zonder een vaststaand plan: het doek vult zich meestal spontaan met kleur waarna een zoektocht begint naar vormen, sferen en accenten. Deze werkwijze eist dat er voortdurend beslissingen moeten worden genomen, waarbij gevoel, stemmingen en het schilderen zelf bepalend zijn voor het uiteindelijke beeld. Marianne vindt haar inspiratie in de natuur, landschappen en architectuur. Ook elementen als wind water spreken haar aan. Deze onderwerpen stimuleren haar om steeds weer op zoek te gaan naar de grens tussen figuratie en abstractie. Op die manier probeert zij de nieuwsgierigheid van de beschouwer op te wekken en te betrekken bij haar werk: er moet nog iets te raden blijven!

 

Laatst aangepast ( zondag, 14 oktober 2012 13:08 )